Koedijk

Iets ten noorden van kaasstad Alkmaar ligt Koedijk. Dit kleine dorp aan het Noord-Hollandsch kanaal is vooral bekend vanwege zijn traditionele gondelvaart. Koedijk met de Koedijkervlotbrug ligt vlakbij de Schoorlse duinen, zee en strand en op fietsafstand van het centrum van Alkmaar en Bergen. Op steenworp afstand vindt u recreatiegebied Geestmerambacht met verschillende wandel- en fietsroutes.

Een bezoek aan de beroemde kaasmarkt mag niet ontbreken. Van april tot en met september vindt op vrijdag de kaasmarkt plaats. Hier worden de kazen gewogen en verkocht en vervoeren de kaasdragers de kazen op hun traditionele houten berries. Wanneer u toch de kaasmarkt bezoekt is het de moeite waard om de rest van de stad te bewonderen.

Op 500 meter van Boerderij Koedijk ligt molen de Gouden Engel. Hier wordt volgens het oude ambacht elke dag de molen in werking gezet om diverse granen tot meel te malen. Naast de molen vindt u restaurant de Molenschuur waar u onder andere terecht kunt voor een heerlijke pannenkoek, bereid met meel van de molen.