Curaçao

Curaçao, het grootste eiland van de ABC-eilanden, wordt steeds populairder onder de Nederlanders, maar ook steeds meer uit andere landen. Curaçao heeft een heerlijk klimaat, leuke en gezellige stranden, een diepblauwe zee met mooie koraalriffen en tropische vissen, en uiteraard Willemstad: Nergens anders in het Caribische gebied zult u zoveel sfeer en gezelligheid ervaren te midden van architectonische hoogstandjes uit een rijk verleden. Het ‘tropische Amsterdam’ is voor veel mensen reden om naar Curaçao te komen.

In het zuidwesten van het eiland, ca. 10 km van Willemstad, ligt de Jan Thiel baai, vlakbij het Spaanse Water. Aan de baai liggen enkele bars en restaurants en er zijn volop (water)sportmogelijkheden te beoefenen. Jan Thiel Baai staat dan ook vooral bekend om de goede duikmogelijkheden. De kleine plaats is vernoemd naar de baai waaraan hij ligt. Het is een gewoonte op het eiland om het gebied om de baai dezelfde naam te geven. De omgeving is erg tropisch, met palmbomen en cactussen. De plaats is de broedplaats van de fregatvogel (makuaku) en er komen ook veel flamingo’s in het gebied. Deze laatste vogels zijn vooral te vinden op de zoutpannen.

Jan Thiel lijkt een rustige plaats op Curaçao, maar onder water is het hier een drukte van belang! Langs het (zuid)oostelijke deel van Curaçao strekt zich over een afstand van 20 km het ‘Curaçao Underwater Park’ uit. Dit is een beschermd natuurgebied van ruim 600 hectare met schitterende koraalriffen, tropische vissen en op enkele plaatsen wrakken. Duiken in deze onderwaterwereld zult u niet snel vergeten! Wilt u meer te voet ontdekken? Dan kunt u naar de zoutpannen bij Jan Thiel. En wilt u een dagje wat meer mensen om u heen, bezoek dan Willemstad.

Vanuit Jan Thiel kunt u leuke uitstapjes maken. Een paar tips:

Een indrukwekkende belevenis is een wandeling door het Christoffelpark. In dit prachtige natuurgebied aan de westkant van Curaçao (op circa 40 minuten rijden) ziet u kleurrijke orchideeën, tropische vogels en hagedissen. Het hoogste punt in dit park en van Curaçao is de St. Christoffel, circa 375 m hoog.

Tijdens een bezoekje aan het Sea Aquarium in Willemstad leert u van alles over de rijke onderwaterwereld. U ziet onder andere pijlstaartroggen, haaien en zeeschildpadden. In de aquaria zit vers zeewater, waardoor de vissen min of meer in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn.
 
Een dagje naar de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is zeker de moeite waard! De stad ligt ongeveer op 8 km van Jan Thiel en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De gekleurde huisjes, statige panden en typische gevels geven de stad een bijna Hollandse aanblik.